BOEKEN

De Vriendelijke Beul
Interim management, een apart vak

Cover De Vriendelijke Beul

Hij heeft een opdracht die anderen niet kunnen of willen uitvoeren. Hij volbrengt zijn taak, snel, pijnloos, accuraat. En vertrekt weer. Naar een volgende opdracht.
Hoewel er velen zijn, beschouwt hij zichzelf als uniek in zijn soort, uitzonderlijk in zijn ervaring, bijzonder in zijn aanpak, eminent in zijn professie.
Luc Timmers (1958) is meer dan een decennium interim manager. Hij heeft een eigen kijk op zijn vak. Een apart vak. Is hij De Vriendelijke Beul? Lees dit boek en oordeel zelf.

Meer dan 200 bladzijden over de theorie en praktijk van het managen, vanuit het perspectief van de interim manager. Gelardeerd met cartoons en strips van de broer van De Lijnmanager, te weten De Interim Manager.
De Vriendelijk Beul kost € 19,95 euro en is te bestellen via deze website, bij de boekhandel of bij managementboek.nl en bol.com.

De Lijnmanager
Kennismaking & meer

Dit is het 1e fysieke boek over De Lijnmanager. Er zullen er nog vele, vooral digitale, volgen, want De Lijnmanager is een onuitputtelijke bron van inspiratie. 270 bladzijden vol cartoons en strips over De Lijnmanager voor slechts € 19,95 (excl. verzendkosten). Verkrijgbaar via deze website, in de boekhandels, bij managementboek.nl en bol.com.

Handboek ITIL implementeren
D
e menselijke methode

ITIL is de marktstandaard voor de inrichting van een ICT-Servicemanagement organisatie. Het is een set van modellen, concepten en processen die samen een krachtig referentiekader bieden voor het inrichten en verbeteren van ICT-processen in elke organisatie. Ondanks deze brede toepasbaarheid kent ITIL één groot probleem; het bevat zelf geen implementatiemethode. Veel ITIL-implementaties lopen dan ook vast in langdurige en kostbare projecten, waarin managers en medewerkers de greep op de doelen en resultaten kwijtraken.

Dit is het eerste handboek dat zich volledig richt op het implementeren van ITIL. De implementatie is gebaseerd op de I-CUBED-methode. Met I-CUBED worden stapsgewijs krachtige principes uit het vakgebied van verandermanagement toegepast bij het implementeren van ITIL. Hierdoor worden ITIL-procesmodellen daadwerkelijk tot uitvoering gebracht tot op het diepste organisatorische niveau; in de operationele teams. De I-CUBED-methode bestaat uit een drietal fases. Allereerst wordt de meest effectieve implementatiestrategie gebouwd, gebaseerd op inzicht in een aantal fundamentele ITIL implementatiedilemma's. Vervolgens wordt de inrichting van de aanpak bepaald die de uitvoering van de implementatie mogelijk maakt. Ten slotte wordt in acht stappen de uitvoering van de implementatie beschreven.

Naast de beschrijving van de methode laat dit handboek ook de kracht en effectiviteit van de methode zien in de praktijk. Daarvoor is een uitgebreide beschrijving opgenomen waarin dit handboek is toegepast in het hart van een toonaangevende ICT-dienstverlener: Getronics PinkRoccade. Aan elk hoofdstuk is een levendig praktijkjournaal toegevoegd, waarin de hoofdrolspelers zelf aan het woord komen. Dit geeft niet alleen een heldere vertaling van de methode naar de praktijk, maar vooral ook een beeld van het effect dat een implementatieproces op de mensen in de organisatie heeft. Zij zijn het immers die het veranderproces moeten vormgeven, uitvoeren, én tegelijkertijd de veranderingen moeten ondergaan. Dit maakt dit handboek tot een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die betrokken is bij ICT-Servicemanagement, of de implementatie en resultaten van ITIL in de eigen organisatie.

Het 'Handboek ITIL implementeren' is geschreven door een schrijverscollectief waarin deskundigen met een ruime ervaring op het gebied van organisatieverandering, ITIL en ICT-Servicemanagement intensief hebben samengewerkt.

Het boek kost € 37,50 en is te bestellen bij de boekhandel of via deze website of bij managementboek.nl en bol.com.